Wat doe je bij HVC?

Als ontwikkelaar/projectmanager houd ik me bezig met het uitvoeren projecten voor diverse business units binnen HVC en de ontwikkeling van lokale duurzame energie. Dat kan zijn het ontwikkelen en realiseren van nieuwe afvalbrengstations; een belangrijk middel in het streven naar maximaal hergebruik van grondstoffen. Maar ook de revisie van vergunning en het ontwikkelen en realiseren van een vierde vergister voor het omzetten van gft naar aardgas en gecertificeerde compost.   

Het werk voor Lokaal Duurzaam betreft de ontwikkeling van wind- en zonne-energie projecten; vanaf de (keukentafel) gesprekken met de grondeigenaren tot en met de oplevering. Deze energieparken worden voor en samen met de HVC aandeelhouders gerealiseerd. Op dit moment zijn we bezig met de realisatie van een windturbine in Dordrecht en de ontwikkeling van een aantal grote zonneweides onder andere op stortlocaties. Op de afvalbrengstations komen de duurzaamheid aspecten overigens ook aan de orde door het plaatsten van zonnepanelen en led-verlichting.

Waar haal jij je energie uit?
De diversiteit in het werk is groot, als projectleider ben ik o.a. bezig met ontwerp, techniek, vergunningen, financiën, juridische zaken, communicatie en besluitvorming; elke dag valt er iets te leren. Mijn werkzaamheden leveren contacten op binnen en buiten HVC met overheden, banken, de zakenwereld, consultancy bureaus, energiebedrijven en boeren. Uiteindelijk allemaal mensen met wie ik probeer als team samen te werken voor een zo goed mogelijk resultaat en natuurlijk plezier in het werk.

Wat betekent werken bij HVC voor jou?
Het werken voor een bedrijf dat in beweging is en dat zich bezighoudt met thema’s en ontwikkelingen die er toe doen; schoon, heel, veilig en gericht op duurzaamheid en hergebruik. Een bedrijf waar ik dankzij en ondanks mijn leeftijd serieus genomen wordt en mee kan blijven denken.Piet Rozendaal, ontwikkelaar / projectmanager