Wat doe je bij HVC?

Ik werk als analist Corporate Finance aan zeer diverse, financiële, vraagstukken. Dit gaat dan om financiering op lange termijn van HVC en het beoordelen en uitwerken van business cases van de verschillende onderdelen van HVC. Verder komen er allerlei ad hoc financiële vragen voorbij. Zo ben ik recentelijk bezig geweest met een beleggingsproduct voor omwonenden, maar ook met de herfinanciering van participaties in windparken op zee.

Waar haal jij je energie uit?
De zeer uiteenlopende projecten waar ik mee in aanraking kom, maken mijn functie heel dynamisch en divers. Hierdoor moet ik me steeds weer verdiepen in nieuwe zaken en met verschillende mensen. Ik heb voor mijn tijd bij HVC altijd gewerkt voor financiële instellingen en ik wilde graag werken bij een bedrijf met “echte” assets en bij een bedrijf dat bijdraagt aan de verduurzaming van Nederland. Dit heb ik beide gevonden bij HVC en het feit dat ik hier aan bij kan dragen is voor mij een grote positieve factor.

Wat betekent werken bij HVC voor jou?
Werken in een bedrijf dat in beweging is. Het bedrijf wordt steeds breder omdat er meer activiteiten worden toegevoegd naast de oorspronkelijke vuilverbrandingsactiviteiten. Verder haal ik er dus plezier uit dat HVC bezig is met het verduurzamen van Nederland op diverse terreinen. Tot slot doe ik dit met leuke collega’s in een klein team en word ik uitgedaagd om nieuwe dingen te leren.Michiel Kok, analist Corporate Finance